hieronta oulu

Unohda kipu, koe hyvä olo!

Varaa aika

Akupunktio

Tarjoan akupunktiota länsimaisen lääketieteen menetelmin. Akupunktio on vanha kiinalainen  hoitomenetelmä, jossa potilasta pistetään neuloilla tarkoin määriteltyihin pisteisiin keholla, raajoissa tai kallon alueella. Akupunktiota käytetään yleensä lievittämään kipua, sitä voidaan käyttää omana hoitona tai yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa.

Akupunktio hoito on turvallista, kun sitä tekevät asianmukaisesti koulutetut hoitajat, jotka käyttävät puhtaan neulan tekniikkaa sekä kertakäyttöisiä neuloja. Oikein tehtynä, mahdollisuus siihen, että tulee vähäisimpiä haittavaikutuksia on pieni.

Akupunktion suorittaja päättää mitä kohtia hoidetaan eli minne neuloja pistetään. Keskustellaan asiakkaan kanssa hänen oireistaan, toiveistaan hoidon suhteen. Hoitajan on hyvä tietää mahdollisimman perusteellisesti asiakkaan taustoista, jotta tarvittavat hoidon vasta-aiheet voidaan huomioida sekä muut hoitoon vaikuttavat tekijät.

Akupunktiohoidossa käytetään erilaisia neuloja, riippuen siitä mihin kohtaan kehosta neula pistetään. Yleensä käyttämäni neulat ovat 0,15 – 0,25 mm. paksuja ja 15 – 30 mm. pitkiä. Kaikki neulat ovat steriileja ja kertakäyttö pakattuna, usein myös nikkelittömiä.

Akupunktioneulat pistetään puhtaalle iholle, usein pistämistä ei edes tunne.

 

Hoitoon tullessa kannattaa varata aikaa ja rento pukeutuminen. Usein hoidossa ollaan makuulla hoitopöydällä ja osa kehosta paljaana ilman vaatteita. Akupunktio hoidon aikana asiakas voidaan peitellä kevyellä peitteellä, jolloin asiakas voi nauttia olostaan ja rentoutua.

Hoidon jälkeen, seuraavien tuntien aikana, moni asikas kokee rennon, raukean olon. Joillekin tulee hyvin energinen olo, riippuen mikä on ollut akupunktio hoidon tarkoitus ja tavoite.

 

Akupunktiota vaikuttavuutta lisää, kun sitä käytetään useamman hoitokerran hoitojaksona, usein 3 – 5 hoitokerran jaksosta saadaan parempi apu, verrattuna yhteen hoitokertaa. Asiakkaan alkutilanteen kartoittaminen yhdessä hoitajan kanssa ja se millainen asiakkaan tavoite hänellä on  hoidolle, vaikuttavat hoitojakson pituuteen. Asiakkaan kannattaa keskustella tästä asiasta hoitajan kanssa.

 

Mitä akupunktiolla voi hoitaa?

Akupunktiolla voi hoitaa monenlaisia kipua. Sitä voi kokeilla mihin tahansa krooniseen kipuun tai vaikka lihasjännitykseen.

Esimerkkejä:

  •  Niskahartiakipu tai -jännitys
  • Päänsärky tai migreeni
  • Selkäkipu
  • Tenniskyynärpää, hiirikäsi tai muut käden rasitusvaivat
  • Polvikipu, jalkapohjan kivut
  • Fibromyalgia
  • Väsymys, uupumus, stressi
  • Unettomuus

 

 

 

 

 

 

Voit varata ajan vastaanotolle kätevästi nettiajanvarauspalvelusta,  tai voit soittaa ja sopia sinulle sopivan ajan.  Halutessasi voit myös kysyä ilta- ja viikonloppuaikoja.